Πώς θα αναγνωρίσετε ένα σουτιέν με σωστή εφαρμογή;

Πώς θα αναγνωρίσετε ένα σουτιέν με σωστή εφαρμογή;

1 Φεβρουαρίου 2024

Karolína Marvánková

συντάκτης

Φοράτε το σωστό μέγεθος σουτιέν; Οι περισσότερες από εσάς θα απαντήσετε μάλλον ναι, αλλά έρευνες δείχνουν ότι περίπου το 80% των γυναικών δεν φοράνε το μέγεθος που θα έπρεπε! Αλλά πώς μπορείτε πραγματικά να ξέρετε ποιο νούμερο είναι το σωστό μέγεθος;

Η επιλογή μεγέθους σουτιέν ξεκινά με τις μετρήσεις, φορώντας σουτιέν χωρίς ενίσχυση, ώστε να κρατάει το στήθος στο σωστό ύψος, χωρίς να προσδίδει. Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα ραπτικής, η οποία πρέπει να τεντώνεται κατά τη μέτρηση, αλλά δεν πρέπει να σας σφίγγει. Βεβαιωθείτε ότι είναι σε οριζόντια θέση. Για να προσδιορίσουμε το μέγεθος, πρέπει να γνωρίζουμε την περίμετρο του θώρακα περιμετρικά του στήθους και κάτω από το στήθος.

Η περίμετρος στο στήθος μετράται στο ευρύτερο σημείο του στήθους, πάνω από το σουτιέν, στις θηλές. Η επόμενη μέτρηση, η περίμετρος κάτω από το στήθος, πρέπει να μετράται ακριβώς κάτω από το στήθος. Μόλις έχουμε αυτές τις μετρήσεις, είναι εύκολο να βρούμε το σωστό μέγεθος σουτιέν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε το αντίστοιχο μέγεθος, από τον κατασκευαστή στον πίνακα μεγεθών. Πώς όμως ξέρουμε αν ένα σουτιέν που έχουμε ήδη στο σπίτι, για παράδειγμα, εφαρμόζει πραγματικά όπως πρέπει; Συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να βρείτε εύκολα το σουτιέν που σας εφαρμόζει σωστά.

Περίμετρος σουτιέν

Παρόλο που μπορεί να μη φαίνεται με την πρώτη ματιά, η σωστή περίμετρος του σουτιέν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Το μεγαλύτερο βάρος του στήθους πρέπει να το σηκώνει η περίμετρος του σουτιέν και όχι οι τιράντες, όπως συχνά πιστεύουμε. Αν η περίμετρος είναι πολύ μεγάλη, δεν μπορεί να επιτελέσει σωστά αυτή τη λειτουργία και το βάρος των μαστών στηρίζεται στις τιράντες - αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στους ώμους, ενοχλητικά σημάδια από τις τιράντες και, τέλος, το στήθος με ένα τέτοιο σουτιέν, δεν έχει το σχήμα που θα έπρεπε. Μια σωστά επιλεγμένη περίμετρος πρέπει να εφαρμόζει καλά στο σώμα σας, αλλά να είναι αρκετά χαλαρή, ώστε να σας επιτρέπει να αναπνέετε ελεύθερα.

Από αριστερά: περίμετρος σουτιέν χαμηλά, πολύ μικρή περίμετρος σουτιέν, περίμετρος πολύ ψηλά

Astratex tip:

Ο πόνος στον ώμο μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με το σουτιέν σας. Συχνά οφείλεται σε μια εσφαλμένη (μεγάλη) περίμετρο σουτιέν. Το βάρος στηρίζεται στις τιράντες των ώμων, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σημαντικό πόνο στους ώμους (ειδικά αν η γυναίκα έχει μεγαλύτερο στήθος).

Μεγάλη και σωστή περίμετρος σουτιέν

Στην πίσω πλευρά δεν πρέπει να χωράνε περισσότερα από τρία δάχτυλα όταν εκτείνεται.Το πίσω μέρος πρέπει να βρίσκεται σε ορθή γωνία με τα χέρια, έτσι ώστε το κούμπωμα να βρίσκεται στο ίδιο ύψος με το μπροστινό μέρος του σουτιέν. Σε καμία περίπτωση το πίσω μέρος δεν πρέπει να κινείται προς τα πάνω! Αυτό αποτελεί σαφές μήνυμα ότι η περίμετρος είναι πολύ μεγάλη.

Τιράντες

Το μεγαλύτερο μέρος του βάρους του στήθους πρέπει να στηρίζεται στην περίμετρο του σουτιέν και όχι στις τιράντες. Επομένως, οι τιράντες δεν πρέπει ποτέ να πιέζουν! Αλλά ούτε βέβαια πρέπει να είναι πολύ χαλαρές και να πέφτουν κάτω. Ευτυχώς, η συντριπτική πλειονότητα των σουτιέν έχουν ρυθμιζόμενο μήκος τιράντας, οπότε μπορείτε απλώς να κοντύνετε ή να μακρύνετε τις τιράντες ανάλογα με τις ανάγκες.

Astratex tip:

Τα μεγέθη των cups μειώνονται (ή αυξάνονται) ανάλογα με την περίμετρο. Έτσι, το cup B είναι μικρότερο σε μία περίμετρο 70 από ό,τι σε μία περίμετρο 80 και ένα σουτιέν 65D έχει περίπου το ίδιο μέγεθος cup με ένα 70C και 75B, κ.λπ. Έτσι, αν δοκιμάζετε, για παράδειγμα, ένα σουτιέν μεγέθους 75B και το μέγεθος του cup είναι ακριβώς το σωστό, αλλά χρειάζεστε μικρότερη περίμετρο, θα πρέπει να αυξήσετε το μέγεθος του cup ταυτόχρονα με τη μικρότερη περίμετρο. Το σωστό μέγεθος για να επιλέξετε θα ήταν το μέγεθος 70C.

Cups

Ένα από τα σημάδια ενός εσφαλμένου μεγέθους σουτιέν μπορεί να είναι το λεγόμενο υπερχειλίζον στήθος, όταν το πολύ μικρό cup δεν καλύπτει ολόκληρο το στήθος, το οποίο στη συνέχεια υπερχειλίζει και δημιουργεί αντιαισθητικά εξογκώματα. Ωστόσο, μπορεί να εμφανιστεί και το αντίθετο πρόβλημα. Εάν το cup είναι πολύ μεγάλο, οι άκρες του cup απομακρύνονται από το στήθος, το σουτιέν φουσκώνει και μαζεύεται όταν κινείστε. Εάν το μέγεθος έχει επιλεγεί σωστά, το cup θα πρέπει να ακολουθεί τη γραμμή του στήθους και να προσαρμόζεται φυσικά - δεν θα πρέπει να "κόβει" ούτε να προεξέχει.

Μεγάλα cups

Σωστό μέγεθος των cups

Μικρά cups

Μπανέλες

Δεν πρέπει να χωράει περισσότερο από ένα δάχτυλο κάτω από το σουτιέν στο μπροστινό μέρος του σουτιέν. Αν σηκώσετε τα χέρια σας προς τα πάνω, το σουτιέν θα παραμείνει στην ίδια θέση. Δεν πρέπει να ανεβαίνει πάνω από το στήθος στο μπροστινό μέρος!

Η μπανέλα έχει σχεδιαστεί για να στηρίζει το στήθος. Για να επιτελέσει σωστά αυτή τη λειτουργία, η μπανέλα πρέπει να αγκαλιάζει το στήθος και όχι να το πιέζει. Το άκρο της μπανέλας πρέπει να βρίσκεται κάτω από τη μασχάλη. Θα πρέπει επίσης να λαμβάνεται μέριμνα ώστε η μπανέλα να εφαρμόζει άνετα στο σώμα στο μπροστινό μέρος του σουτιέν, όπου ενώνονται τα cups. Αυτό το τμήμα του σουτιέν δεν πρέπει να προεξέχει, αλλά ούτε και να είναι πολύ σφιχτό.